Ett steg nærmere drømmestudiet etter nettkurs

Les Charlotte sin historie her

Charlotte Essajee har en travel hverdag med to ulike jobber. Hun ønsket gjerne å følge drømmen om å komme inn på Medie- og interaksjonsdesign, men for å få til dette var hun avhengig av å øke karaktersnittet. Tiden strakk ikke til, og det var umulig å få jobbhverdagen til å gå opp hvis hun skulle gå på skole til faste tider.

Løsningen ble nettstudier hos Kolon, hvor hun høsten 2019 har tatt naturfag som nettstudent.
Etter anbefaling fra en venninne, var det ingen tvil om hvor jeg ville ta opp fag. Jeg synes Kolon har et rått konsept, og jeg følte at dere virkelig ønsket studentene bra, sier Charlotte.
 

Charlotte Essajee - Ett steg nærmere drømmestudiet etter nettkurs


Gjennom nettstudier hos Kolon kunne Charlotte strukturere studiene slik det passet med jobb, men legger ikke skjul på at det også har krevd en del disiplin.
Jeg satte av to timer til studier hver eneste dag. Først så jeg videoene uten å notere noe som helst, før jeg etterpå prøvde å repetere ved å teste meg selv med oppgavene som lå ute. Hver søndag gikk jeg gjennom alt jeg hadde lært tidligere, for å holde alt friskt i minne.

I november gikk Charlotte opp til eksamen – og fikk toppkarakter! Hun er nå ett steg nærmere drømmen om Medie- og interaksjonsdesign.
- Nettstudiene på Kolon har gått over all forventning. Videoene har vært veldig lærerike, og temaene lagt opp på en super måte, som gjør at man ikke får overveldende mye informasjon på en gang, sier Charlotte.
 

Charlotte Essajee - Med nettstudier gikk kabalen opp


Selv om hun har vært nettstudent, har hun ikke følt seg alene i prosessen. Charlotte har hatt god støtte i en venninne som tidligere har tatt naturfag som privatist, i tillegg til å få oppfølging fra Kolon.
- Det å være nettstudent har ikke vært så annerledes enn å gå på stedsbasert skole. Selv om jeg satt hjemme, har jeg fått oppfølging på telefon og e-post. Jeg har kunnet spørre om hjelp til faget, eller mer generelle ting som viktige frister og datoer. Jeg har absolutt følt meg ivaretatt!